Nyheter

Misstänkta nekar till mord på transflicka

Flera manifestationer har hållits till Brianna Gheys minne, här i Glasgow i Skottland.

Båda de två tonåringar som står åtalade för att ha mördat transflickan Brianna Ghey i Warrington i England i februari i år nekar till anklagelserna. Detta står klart efter en förhandling på onsdagen i förberedelse för rättegången som inleds i november.

Sedan tidigare hade en av de två åtalade 16-åringarna nekat till anklagelsen och på onsdagen nekade även den andra till att ha mördat Brianna Ghey. Hon var 16 år. Rättegången inleds den 27 november, rapporterar BBC.

Det var på eftermiddagen lördagen den 11 februari som Brianna Ghey hittades svårt knivskuren i parken Culcheth Linear Park, och hon avled av sina skador. Kort därefter greps de två tonåringarna, en pojke och en flicka, som då var femton år gamla. Under häktningsförhandlingarna beskrev åklagaren Leanne Gallagher Brianna Gheys död som ”extremt brutal”.

En insamling till Brianna Gheys minne – Peace in Mind – som hennes mamma Esther Ghey tog initiativ till tillsammans med den lokala tidningen Warrington Guardian har hittills samlat in omkring motsvarande 100 000 kronor. Fonden ska bidra till att stötta skolelevers mentala hälsa i staden, skriver Warrington Guardian.