Evenemang

Bubblans drömmiga kväll på Monumentet

TORSDAG 17 AUGUSTI, KL. 17, GÖTAPLATSEN, GÖTEBORG

Välkomna till Bubblans drömmiga kväll på Monumentet! 

DEN STORA VILAN+MAG+ BRÖTZ+Dj Christian Pallin (Koloni) på Drömmarnas Monument. Fri entré

Bubblan presenterar en unik möjlighet att få uppleva det legendariska bandet Den Stora Vilan i sin helhet igen, efter 10 års frånvaro från rampljuset. För drömmarnas och den fria kulturens skull återförenas alla sju medlemmarna för ännu en resa
bortom tid och rum med hjälp av oemotståndlig psykadelisk folkrock. Varje tillfälle att uppleva Den Stora Vilan live är en möjlighet att uppleva magi som skapas precis i stunden. Missa inte chansen, för den kanske aldrig kommer igen…

https://www.youtube.com/watch?v=BhB6bCcJsZU
https://open.spotify.com/album/3pMCwo8NvJdeQaucGCi7LK

Den Stora Vilan PÅ SCEN cirka 20.30
Bandet består av Christian Dyresjö, Thomas Frank, Edward Hernevik, Richard ”Bobban” Johansson, Stefan Missios, Truls Mörck och Oskar Bergenheim.

Som om inte detta vore nog har vi också äran att presentera GBGs undergroundqueen: MAG (Magdalena Ågren) Med sin distade punkiga trombon-pop har hon förfört, inte bara Göteborgs undergroundpublik, utann också många av Europas små originella venues har förgyllts av hennes shower genom åren. I slutet av 2022 släpptes hennes album ”En fis i rymden” och den utsålda releasespelningen arrangerades av oss på Bubblan. Det är med glädje vi välkomnar MAG tillbaka!

https://magagren.com/
https://hymn.se/2022/11/25/mag-en-fis-i-rymden/
https://open.spotify.com/album/5E0irKO6UCpSZ1q8AdL47H
MAG PÅ SCEN ca 19.00

Dessutom har vi det stolta nöjet att ha med oss Christian Pallin som DJ denna afton. Förutom att vara en av stans roligaste DJ:s driver Christian det makalöst och nästan obegripligt coola KOLONI.

Under 19 års tid har GBG berikats av Christians bokningar och arrangemang runt om i stan. Artister av alla tänkbara och otänkbara slag från hela världen har tack vare KOLONI hittat hit och fantastiska konsertkvällar och uppträdanden har möjliggjorts för Göteborgspubliken. KOLONIS arbete har också bidragit till att stärka små fria scener i stan, våra nätverk utanför stan och kontakten med varandra. Vi är många som har Christian Pallin att tacka för mycket!

Vi har också med oss Brötz Jazzklubb, en av stadens fria kulturlivs riktiga klenoder. Brötz grundades 1993 och är en scen för improvisationsmusik. Den första tiden höll de till på Pustervik, men flyttade snart upp till Konst Epidemin där de har huserat varje onsdag sedan dess. Jonny Wartel (saxofoner) och Henrik Wartel (trummor och slagverk) som driver Brötz tillsammans med ett gäng eldsjälar, kommer till Drömmarnas Monument med Georgea Wartel Collins (kontrabas) och Michele Collins (performancekonstnär) och framför en fri improvisation. Så härligt att ha dem med!

Brötz på scen ca 17.45