Evenemang

Var är papporna?

TORSDAG 14 SEPTEMBER, BAGARMOSSEN

Efter succén med Augustnominerade boken Mammorna återkommer nu Alexandra Pascalidou med en ny bok och föreläsningsturné om dem som alla letar efter och undrar över – de frånvarande fäderna.

Efter föreläsningen hålls ett publiksamtal med Shahab Ahmadian deltar. Han är ordförande för organisationen MÄN och är en av papporna som Alexandra intervjuat i sin bok. Efter samtalet signerar Alexandra böcker i foajén. Det finns böcker att köpa på plats.

Organisationen MÄN finns i foajén under kvällen och informerar om sin verksamhet med pappagrupper.

Vart Alexandra än talade om Mammorna fick hon alltid samma fråga: Men var är papporna? I september 2023 ger sig Alexandra ut på en föreläsningsturné om männen och papporna som hamnar mitt i de personliga och politiska slagfälten i en polariserad och polemisk tid. Pappor som försummat eller förlorat sina barn. De som stannade och de som stack. Pappor som spenderat mer tid på gator och anstalter än med sin egen avkomma. Pappor som får förklara våldet. Men också föredömliga fäder som nattar sina ungar och huttrar på fotbollsträningar i minusgrader.

Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt journalist, författare och programledare i radio och TV och utnämnd till Årets Talare/Moderator 2018. Hennes kamp för jämlikhet och jämställdhet, mångfald och mänskliga rättigheter löper som en röd tråd genom allt hon gör – från tv och teater till hennes kritikerrosade och prisade böcker.

Föreläsningsturnén presenteras av Folkets Hus och Parker.
I samarbete med ABF Stockholm och organisationen MÄN.

Var är papporna?
TORSDAG 14 SEPTEMBER
Kl 19:00
Bagarmossens Folkets Hus
Evenemang av Bagarmossens Folkets Hus

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV