Evenemang

För både barn och vuxna på Dalslands bokdagar

26–30 JULI, DALSLAND

Bokdagar i Dalsland äger rum sista helgen i juli och är sedan 2021 fem dagar lång med evenemang i Åmål, Bengtsfors och Mellerud. Det var med Bokdagar i Dalsland-festivalen år 2001 Bokdagar i Dalsland startade verksamheten i Håverud.

Sedan 2010 är Bokdagarnas centrum sista fredagen och lördagen i juli i och kring Gamla kyrkan i Åmål. Sedan 2021 arrangeras festivalen under fem dagar runt om i Dalsland.

Under Bokdagarna arrangeras samtidigt Barnens Bokdagar. Bokdagar i Dalsland lockar normalt 4000 besökare.

Biljetter till Bokdagar i Dalslands program, till Pilgrimspopen på onsdagen i Upperud, till torsdagseftermiddagen på Tollebols kvarn, fredagen och lördagen i Åmål och till lördagens författarfrukost finns nu att tillgå på hemsidan (nedan).

Till invigningen på Baldersnäs herrgård på onsdagsförmiddagen är det fri entré. Till Pilgrimspopen, Tollebols kvarn och författarfrukosten köper man som vanligt separata biljetter, till fredagens och lördagens program köper man från och med i år enbart två- eller endagspass – inga enskilda programpunktsbiljetter. Fredagens och lördagens program kommer att äga rum i och kring Gamla kyrkan i Åmål.

Två nya Bokdagarscener under fredagen och lördagen tillkommer dessutom på Dalsland Outdoors/Dalslands Skafferi och i Åmåls hembygdsmuseum. Programmen där kommer också att ingå i fredagens och lördagens Bokdagarpass.

Inkluderade i de nya Bokdagarpassen är allt utom invigningen på onsdagsförmiddagen, onsdagkvällens litterära Pilgrimspop i Upperud, torsdagens eftermiddagsevenemang på Tollebols kvarn, lördagens författarfrukost på Åmåls stadshotell och söndagsförmiddagens avslutningsprogram.

Till de senare evenemangsdelarna köper man separata biljetter när de släpps – senast i maj. Då kommer också hela programmet för alla fem dagarna att presenteras. I samband med det nya biljettsystemet har vi även sänkt priserna, så att fler litteraturintresserade ska kunna ta del av våra sommar-Bokdagar i Dalsland.
För mer information och biljetter.

Bokdagar i Dalsland 26-30 juli 2023
26 JUL KL. 10:00–30 JUL KL. 13:00
Evenemang av Bokdagar i Dalsland, Dalslands Skafferi och 13 andra