Evenemang

Sårbarhet & samhörighet

19 DECEMBER, KL. 17.30, TUMBA CENTRUM, STOCKHOLM

Den 19 december kl. 17.30 kommer författaren Negar Naseh till Tumba bibliotek för att prata utifrån sin senaste bok En handfull vind med vår bibliotekarie Alireza Khanicheh. En handfull vind tar avstamp i revolutionen i Iran 1979 och är en roman om kamp och flykt, om sårbarhet och samhörighet.

Negar Naseh (f. 1984) debuterade som författare 2013 med Under all denna vinter. Boken kritikerhyllades och nominerades till Borås Tidnings debutantpris 2014. En handfull vind utkom 2022 och fick ett mycket fint mottagande, boken beskrevs bland annat som en stor exilroman. Negar Naseh bor i Uppsala och arbetar som läkare.

Kvällen är en del av projektet Konflikter, revolutioner & litteraturen.

I år är det 20 år sedan USA inledde sin invasion av Irak, vilket förändrade regionen och har del i de konflikter vi ser idag. I en serie programkvällar lyfter vi hur situationen i Irak, Iran, Kurdistan och Afghanistan speglas i litteraturen av författarna i diasporan.

Samtalen sker i samarbete med tidskriften Karavan och med stöd av
Statens kulturråd. Mer om Konflikter, revolutioner & litteraturen hittar du här: https://bibliotek.botkyrka.se/…/konflikter-revolutioner…

19 DECEMBER, KL. 17.30, TUMBA CENTRUM, STOCKHOLM