Evenemang

Monica Törnells Hall of Fame

LÖRDAG 21 JANUARI, SÖDERHAMN

En kväll för att hylla en av Hälsinglands största som firar dubbelt jubileum

Monica Törnell blev tidigare i år invald in i det celebra sällskapet Swedish Music Hall of Fame. Bland de totalt 66 invalda återfinns storheter som ABBA, Cornelis och Evert Taube och nu också Monica Törnell. Det är samtidigt 60 år sedan hon ställde sig på scenen för första gången och 50 år sedan albumdebuten med Ingica.

Detta uppmärksammar vi med en konsert på Söderhamns teater 21 januari där Monica uppträder med sitt band men också tar in några nya röster för att tolka hennes alster.

Scenen delas denna kväll med Annika Wickihalder, med rötterna i Söderhamn och som fick sitt stora genombrott i TV4s Idol och Selma & Gustaf, som är välbekanta såväl i Hälsingland som resten av Sverige. Det blir en kväll för att hylla Monica och konserten sänds även digitalt.

Det är i år 60 år sedan Monica Törnell ställde sig på scenen för första gången. Den åttaåriga Monica sjöng då uppjazzade barnvisor för 700 personer på LM Ericssons julfest i hemstaden Söderhamn. Det är dock inte det enda jubileumet i år. Det är nämligen i år 50 år sedan debutalbumet “Ingica” som gavs ut 1972 via Philips/Phonogram. Detta efter att Cornelis upptäckt henne vid en spelning i Söderhamn. På första plattan medverkar bland andra Cornelis själv, Janne Schaffer och Björn J:son Lindh. Efter debuten har det blivit hela 16 album, senast 2017 med albumet Understanding Eye.

Monica Törnells Hall of Fame
LÖRDAG 21 JANUARI 2023 KL. 20:00
Söderhamns teater
Evenemang av Jubel, Selma & Gustaf och Dramatix
Biljetter
(Digitala biljetter via dramatix.tv)

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV