Evenemang

Jämlikhetsmorgon: Att mäta rasism

Edda Manga.

TORSDAG 27 APRIL, ONLINE

Det är viktigt att kunna presentera fakta om vilka effekter som rasismen har på människors liv och på samhället. Hur kan vi ta fram denna information utan att kategorisera människor på ett sätt som reproducerar rasistiska stereotyper? Att mäta rasism utan att reproducera rasism är en utmanande uppgift.

I detta samtal fördjupar vi oss i den komplicerade relationen mellan statistik och rasism och varför behovet uppkommit att mäta rasism. Edda Manga presenterar resultat från ett mångdisciplinärt forskningsprojekt som föreslår en ny metod för att skapa kunskap om konsekvenser av rasism för olika grupper av den svenska befolkningen. Balingsholmsmodellen kan användas för att undersöka hur rasism inverkar på människors livsvillkor på nationell och regional nivå.

Edda Manga är idéhistoriker och verksam som forskare och vetenskaplig ledare på Mångkulturellt centrum i Fittja.

JÄMLIKHETSMORGON behandlar frågor som vi inte alltid har tid att fundera på men som kan vara avgörande. Vi träffas på Zoom kl 8:15-9:15 och du kan i lugn och ro dricka en kopp valfri dryck och lyssna på korta föreläsningar som följs av diskussion. Kanske terminens viktigaste frukostar! Ämnena kommer att variera men rör frågor som på olika sätt har anknytning till diskriminering. Rättighetscentrum Norrbotten bjuder in personer som vet vad de pratar om och du lyssnar, och vill du så diskuterar du.

Arrangemanget är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs. Välkommen!

Frukostseminarium: Att mäta rasism
TORSDAG 27 APRIL
KL. 08:15–09:15
Onlineevenemang
Länk till alla tillfällen.
Evenemang av Rättighetscentrum Norrbotten – mot diskriminering

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV