Evenemang

Maija Isola – mästare i färg och form

FREDAG 27 JANUARI-8 FEBRUARI, STOCKHOLM

Maija Isolas tygdesign för Marimekko har erövrat hela världen – men vem var konstnären Maija Isola egentligen? Följ med på ett intimt och inspirerande filmporträtt av tygdesignern som tog världen med storm!
Premiär 27 januari!

Denna dokumentärfilm om Maija Isola (1927-2001), designern av Finlands mest älskade tyger, berättar historien om ett unikt kvinnoöde och ett livslångt konstnärsskap som formades av världen hon upplevde på ständigt resande fot. Hennes orädda design, som klassikerna Unikko, Kivet, Kaivo och Melooni, var avgörande för att skapa Marimekkos färgsprakande universum och framgång världen över.

Filmen visar bakgrunden till Isolas framgångsrika mönster, värderingarna bakom konstnärens äventyrssökande livsstil och arvet hon lämnade efter sig. Genom Isolas brev får vi ta del av vem hon var som person, konstnär, tänkare och visionär. Filmen berättas med hjälp av Maija Isolas och dottern Kristinas röster. Vi hör också Isolas käre vän och kollega, Armi Ratias, dela sina tankar om den banbrytande konstnären.

27 jan 2023
fredag, 18:00
Klarabiografen

31 jan 2023
tisdag, 14:00
Klarabiografen

8 feb 2023
onsdag, 14:00
Klarabiografen

Biljetter och info hittar du här.
Arrangör: Kulturhuset/Stadsteatern

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV