Evenemang

Nej till Nato – ingen allians med fascister

LÖRDAG 21 JANUARI, STOCKHOLM

Alliansen mot Nato bjuder in till demonstration den 21 januari 14.00 med start på Norra Bantorget. Vi gör det till följd av Sveriges ansökan till Nato. Kom med och protestera mot ett svenskt deltagande i krigshetsaralliansen, mot kärnvapen och mot de åtgärder som tvingats på oss av diktatorn och mördaren Erdoğan.

Tillsammans går vi ut på gatorna i Stockholm bakom parollerna:
NEJ TILL NATO
INGEN ALLIANS MED FASCISTER
NEJ TILL UTLÄMNINGAR OCH UTVISNINGAR
NEJ TILL VAPENEXPORT
NEJ TILL KÄRNVAPEN I SVERIGE
När: 21 januari, 14.00
Var: Norra Bantorget, Stockholm
Arrangör: Allians mot Nato – en bred sammanslutning av organisationer som samlas bakom demonstrationens paroller

TILLGÄNGLIGHET
Demonstrationen börjar på Norra Bantorget. Nära till Norra Bantorget ligger stationerna Stockholm City och Hötorget (ca 700m ifrån). Båda stationer har hiss. Två till tre tal kommer att hållas där. Därefter kommer vi att börja marchera i långsam takt mot Medborgarplatsen. Sträckan är cirka 3km. Götgatan, den sista gatan innan vi når Medborgarplatsen, har en ganska brant uppförsbacke, men ingen kullersten.

På Medborgarplatsen kommer vi att återigen få lyssna på några tal. Där finns det också lite sittplatser.

För att ta sig hem med tunnelbana från Medborgarplatsen kan man ta ingång Björns Trädgård som har hiss. Med pendeltåg kan man åka hem från Stockholm Södra, utgång Swedenborgsgatan har hiss. Från Medborgarplatsen är det ca 500 m, inklusive trappor med ramp. I saluhallen finns även hiss.

Det kommer finnas personer med första hjälpen på plats. Dessa kommer ha gröna västar med röda kryss på. Om det uppstår något annat behov på plats, eller du behöver hjälp med någonting, säg till någon av demonstrationsvakterna. Vi är där för att se till så att alla ska känna sig trygga!

NEJ TILL NATO – INGEN ALLIANS MED FASCISTER
LÖRDAG 21 JANUARI, STOCKHOLM
KL. 14:00
Norra Bantorget, SE-111 20 Stockholm, Sverige
Evenemang av KÄMPA STHLM

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV