Nyheter

Banksy kommenterar våld mot kvinnor

Människor samlades för att se ett Banksy-konstverk på sidan av ett hus i Margate, Storbritannien, på Alla hjärtans dag 2023.

Dagen innan Alla hjärtans dag dök ett nytt konstverk med titeln ”Valentine’s Day Mascara” upp på sidan av en byggnad i Storbritannien. Det var signerat gatukonstnären Banksy.

Vid första anblick kunde den målade kvinnan tas för att vara en prototypisk hemmafru från 1950-talet, klädd i förkläde och gula städhandskar.

Och verket föreställer en hemmafru, som hämtad från 50-talet, men har vid en närmare granskning både ett svullet öga och en saknad tand – och tycks stänga in en man i en frys.

Banksy, som är en av världens mest kända konstnärer, bekräftade själv att han låg bakom konstverket genom att dela en serie bilder av verket på sitt Instagram-konto på Alla hjärtans dag.

Konstverket hade dykt upp dagen innan i Margate, en stad i sydöstra Storbritannien. Redan dagen efter tog de lokala myndigheterna bort frysen, som utgjorde en viktig del av konstverket, med hänvisning till säkerhetsproblem.

Men nu har frysen ”återställts till sin ursprungliga position”, skriver kommunen i ett uttalande.

Konstverket har demonterats flera gånger sedan det dök och enligt The Guardian kommer konstverket, efter flera turer, permanent att flyttas till stadens nöjespark Dreamland.

Till BBC säger Eddie Kemsley, chef för Dreamland Margate ”föreställ dig vår förvåning när vi fick ett samtal och frågan om vi skulle kunna vara värd för konstverket. Vi tog direkt chansen att ställa upp och bidra till att verket kunde förbli tillgängligt”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV