Nyheter

Agnes Lundgren och Luis Lineo föreslås bli nya partiledare i Fi

Agnes Lundgren och Luis Lineo föreslås bli nya partiledare för Feministiskt initiativ.

Den 1 och 2 april håller Feministiskt initiativ partikongress, och då ska en ny partiledare utses. Nu föreslår valberedningen att det blir Agnes Lundgren och Luis Lineo som leder partiet vidare. 

I samband med partikongressen i början av april avgår Feministiskt initiativs partiledare Teysir Subhi. Nu föreslår valberedning att Agnes Lundgren och Luis Lineo tar över ledarskapet. 

Enligt partiets stadgar ska partiet ha två eller tre partiledare. 

Agnes Lundgren är från Gotland där hon bland annat har arbetat som politisk sekreterare och ombudsperson för Fi Gotland.

– Att ta steget till att leda Feministiskt initiativ känns naturligt och väldigt spännande. Jag vill alltid kämpa för rättvisa och fred, för jorden, djuren och människorna.  Jag vill arbeta åt medlemmarna, jag vill förenkla och förtydliga vårt budskap och jag ser fram emot att förhoppningsvis få göra det tillsammans med Luis, säger Agnes Lundgren i ett pressmeddelande.

Hon tillägger: 

– Luis har en otrolig energi och solklar trygghet i vår politik. Jag vet att vi kompletterar varandra väldigt bra. Jag vill visa att vår politik är för alla och att den är stabil.

Luis Lineo är född och uppvuxen i Ukraina och flyttade till Sverige som tonåring. Han är idag säkerhetspolitisk talesperson för Fi och har suttit i partistyrelsen sedan 2019, sedan våren 2022 har han också haft uppdraget som partisekreterare. 

– Att tillsammans med Agnes vara nominerad att få leda vårt parti får mig att känna ödmjukhet, glädje och pepp. Vi måste vända på den politiska utvecklingen och jag vill göra allt jag kan för en mer rättvis, jämställd, jämlik och hållbar värld utan våld, säger Luis Lineo.

I motiveringen framkommer att båda kandidaterna är väl grundade i partiets värderingar och har starka kommunikativa förmågor. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV