Evenemang

Filmvisning: Kortfilmsprogram med regissörssamtal

ONSDAG 8 MARS, ESKILSTUNA

Med anledning av internationella kvinnodagen bjuder Eskilstuna konstmuseer in till två tillfällen med filmvisningar, i samarbete med Film i Sörmland.

Tre kortfilmer med efterföljande regissörssamtal presenteras på Eskilstuna konstmuseum den 8 mars klockan 18.00. Och en långfilm visas på Ebelingmuseet den 9 mars klockan 10.00.
Det är fri entré och bjuds på tilltugg men platserna är begränsade. Vänta inte med din anmälan!

KORTFILMSPROGRAM MED REGISSÖRSSAMTAL
Filmer av Louise Kvarby och Clara Bodén.
Regissörerna kommer även vara med på plats för att efter visningen samtala om sina filmer tillsammans med Film i Sörmlands filmkonsulent Carin Granath.

Clara Bodén (f. 1983) är dokumentärfilmare och producent och driver sedan 2011 det svensk-norska produktionsbolaget Vapen och Dramatik. Hon har studerat filmfotografi vid Filmhögskolan i Göteborg. Hennes filmer har fått ett flertal utmärkelser och finns representerat på Moderna museet lika väl som genom SVT. Bodén blev nominerad till Guldbagge i kategorin för bästa dokumentär med debutfilmen Lgh + bil + allt jag har och äger och har därefter bland annat gjort kortfilmerna Stamnätet och Först här. Med ett poetiskt bildspråk där glesbygdens förutsättningar ofta står i centrum utmärker hon sig som en unik röst i svensk samtida film.

Filmen Vingar och Skärvor av Louise Kvarby visas som work-in-progress, Den bygger på en mammas tankar kring sin dotters fråga om hon är svensk eller inte. Det blir ett personligt utforskande av rasism, tystnaden kring den och internaliseringen av det omgivande samhällets vithetsnorm. Filmen speglar i fragment hur hon blir medveten om att rasism också finns inom henne själv. Olika narrativa spår vävs samman i en mosaik av dansscener, arkivmaterial och dokumentärbilder.
Filmens regissör och berättare, Louise Kvarby, är dansare och koreograf och har under de senaste 10 åren arbetat med både dans och film.

ANMÄLAN
För att få en plats till filmvisningen den 8 mars måste du anmäla dig till museet, via 016-710 13 69 eller [email protected]

För anmälan till långfilmen på Ebelingmuseet.

Filmvisningarna är ett samarbete med Film i Sörmland

Filmvisning: Kortfilmsprogram med regissörssamtal
ONSDAG 8 MARS
KL. 18:00–19:30
Eskilstuna konstmuseum
Evenemang av Film i Sörmland och Eskilstuna konstmuseum

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV