Evenemang

Internationella kvinnodagen med Fi

ONSDAG 8 MARS, FLERA ORTER

Här hittar du alla aktiviteter som Feministiskt initiativ arrangerar eller medarrangerar runt om i landet i samband med Internationella kvinnodagen 8 mars. FÖR uppdateringar – se Fi:s evenemang.

GNESTA
Fi Gnesta bjuder in till tipspromenad på Strömmentorget kl. 17.30-18.00 på temat ”kvinnors villkor i samhället”. Vid dåligt väder blir tipspromenaden i stället i Fi Gnestas lokal.

Klockan 18.00 bjuder vi in till panelsamtal tillsammans med Vänsterpartiet och diskuterar hur vi kan skapa engagemang för jämställdhet i dagens politiska klimat (adress kommer).
Adress: Östra Storgatan 2

LUND
Demonstration på Stortorget kl. 15.00. Vi samlas för att visa vårt stöd för utsatta kvinnor världen över och för att kämpa för rättvisa! För Feministiskt initiativ talar Şengül Köse.

STOCKHOLM
Traditionsenlig demonstration! Välkommen till en kväll fylld av tal, kultur och gemenskap. Ta på dig något rosa och demonstrera tillsammans med oss!
Tid, datum och plats: Kl 18.00, 8 mars, Sergels torg
Talare från Fi: Paulina Sokolow, vice ordförande Fi Stockholm och tidigare förstanamn till Stockholms kommunfullmäktige
Event.

STRÖMSTAD
Välkommen till föreläsning om klimakteriet med Dr. Marle’n Rosengren och Dr Carina Bejlum som är överläkare i gynekologi.
Plats och tid: Skagerack, kl. 18.00
Evenemanget är gratis och fika kommer finnas till försäljning. Möjligheter till samtal och mingel finns naturligtvis.
Varmt välkomna in i den feministiska värmen!
Event. 

UMEÅ
Demonstration tillsammans med Umeå Kvinnojour! Efter demonstrationen samlas vi för musik, tal, pepp och systerskap i Studion på Folkets hus. Hålltider för kvällen:
17.45 samlas vi på Rådhustorget
18.00 avgår demonstrationståget från torget till peppiga sambatoner av Ume Batucada
18.45 fortsätter kvällen sedan på Folkets hus (Studion) med musik av mäktiga Umeåbandet Mäkt, fler tal och annan underhållning!
Kaffe, te, läsk, fika, snacks och lättare mat kommer finnas till försäljning
Internationella kvinnodagen är såklart en politisk dag, men vi vill hålla den fri från partipolitik för att fokusera på frågan. Därför undanbedes partipolitiska symboler och slagord under såväl demonstrationståget som efterhänget.
Event.

Internationella kvinnodagen med Fi
ONSDAG 8 MARS
Evenemang av Feministiskt initiativ och Feministiskt Initiativ Strömstad

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV