Evenemang

Lunchsamtal: Om värdig vrede och motståndskraft

ONSDAG 8 MARS, ONLINE

Lunchsamtal med Teysir Subhi, Agnes Lundgren och Luis Lineo

På internationella kvinnodagen den 8 mars bjuder vi in till ett digitalt lunchsamtal med Feministiskt initiativs nuvarande och avgående partiledare Teysir Subhi, och valberedningens förslag till nya partiledare: Agnes Lundgren och Luis Lineo.

Vi samtalar om den antirasistiska feminismens plats i den politiska samtiden och framtiden, om Fi:s roll som rörelse och parti, och om aktuella politiska skeenden.

I Tidöavtalets Sverige dominerar allt annat än den ideologi som Fi bär fram: antirasism, feminism, avkolonisering, miljö- och klimaträttvisa, ekonomisk systemförändring, fred, våldsförebyggande, liksom människors, djurs och övriga naturens rättigheter. Eller som det uttrycktes i partiets valplattform 2022: ”Omsorg om alla liv och allt levande”.

I denna tid är det viktigare än någonsin att inte ge upp hoppet, att inte sluta göra motstånd och visa på alternativ, att inte sluta solidarisera sig med de mest utsatta, sjunka ner i politisk depression eller stoppa huvudet i sanden. Tvärtom är det nödvändigt att erkänna den värdiga vreden mot Sveriges och världens dödliga orättvisor, organisera sig och hämta kraft från varandra.

Den internationella kvinnodagen initierades av den antifascistiska, socialistiska, antimilitaristiska och revolutionära feministen Clara Zetkin, som in i det sista kämpade mot de tyska nazisternas maktövertagande för mer än 100 år sedan. Det är svårt att tänka sig en bättre dag att samlas för att fortsätta arbetet för jämställdhet, jämlikhet, fred och en levande planet.

Samtalet sänds live på Fi:s Facebooksida men kommer också gå att titta på i efterhand! Samtalet kommer vara på svenska.

Lunchsamtal 8 mars: Om värdig vrede och motståndskraft
ONSDAG 8 MARS
KL. 12:00
Facebook Live
Evenemang av Feministiskt initiativ

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV