Evenemang

Manifestation för den globala kvinnokampen!

ONSDAG 8 MARS, STOCKHOLM

Tid: 8 mars klockan 16:00-17:00.
Plats: Södermalmstorg, Slussen, Stockholm.

På 8 mars, den internationella kvinnodagen, samlas vi i solidaritet med den globala kvinnokampen, i gemensamt motstånd mot förtryck, ojämlikhet, sexism, objektifiering, våld och mord.

Kvinnoförtrycket som genomsyrar hela det politiska och ekonomiska systemet syns i attackerna på kvinnors rättigheter i Afghanistan, inskränkningar i aborträtten i USA, den kinesiska statens repression mot feminister och i de senaste årens backlash mot #metoo som har lett till att offer som talar ut har tystats genom förtalsåtal.

Kvinnor och flickor har gått i fronten för kampen världen över, inte minst i Iran där protester bröt ut efter moralpolisens mord på 22-åriga Jina (Mahsa) Amini den 16 september och som har pågått sen dess, den längsta proteströrelsen mot regimen sedan 1979. Vi står i solidaritet med proteströrelsen i Iran, som inspirerar och visar vägen för den globala kvinnokampen.

Det pågår en levnadskostnadskris med skenande hyror och elräkningar och matpriser som stigit 20 % medan löner, pensioner och bidrag inte räcker till. I kvinnodominerade yrken inom vård, skola och omsorg bubblar missnöjet på grund av omänskliga arbetsvillkor och låga löner. Samtidigt ökade löneklyftan mellan kvinnor och män förra året för första gången på 15 år i Sverige.

I skuggan av pandemi, krig och ekonomisk kris ökar också mäns våld mot kvinnor, och mord på kvinnor, samtidigt som kvinnojourerna är i stort behov av mer resurser. Vi fördömer systemets upprätthållande av könsmaktsordningen och totala misslyckande med att skydda kvinnor från våld och hot.

Det behövs en kollektiv, internationellt samordnad kamp mot hela det sexistiska, förtryckande, kapitalistiska systemet. Kom med i motståndet, stå i solidaritet med alla som kämpar, och manifestera tillsammans med oss!

Arrangörer: Rättvisepartiet Socialisterna & Shora, rådet till försvar för det iranska folkets frihetskamp.

8 Mars: Manifestation för den globala kvinnokampen!
ONSDAG 8 MARS
KL. 16:00–17:00
Södermalmstorg, STOCKLHOLM
Evenemang av Rättvisepartiet Socialisterna och ‎شورا- استکهلم

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV