Nyheter

Jamaica Kincaid till Stadsbiblioteket

TORSDAG 23 MARS, MALMÖ+ONLINE

Möt Jamaica Kincaid i ett samtal med kulturskribenten Stefan Ingvarsson. Samtalet håll på engelska. Fri entré och drop-in. Samtalet sänds även live på Stadsbibliotekets Facebook.
Med böcker som Lucy, Annie John, Min mors självbiografi och En liten plats så har Jamaica Kincaid kommit att bli en av våra mest älskade författare.

Född 1949 i Antigua återkommer hon i sitt författarskap gång på gång till sin uppväxt under kolonialt styre och det Storbritanniens koloniala arv och hur kolonialismen och slavhandeln präglar dagens Karibien, USA och Storbritannien.
Men med ett unikt melodiskt språk skildrar hon även begär, familjerelationer och trädgårdsodling. Hon kom som sextonåring till USA som aupair, kom senare att börja skriva för New Yorker, debuterade 1983 och efter ett dussintal böcker i varierande genre är hon idag professor på Harvard och läst världen över.
I vår är hon på svenska aktuell med reseskildringen Bland blommor i översättning av Niclas Nilsson där hon tillsammans med tre botanister ger sig ut på en vindlande resa i Himalya för att hitta unika växter att plantera i sin trädgård i Vermont.
i samarbete med Tranan.

Författarscenen med Jamaica Kincaid
TORSDAG 23 MARS,
KL. 19:00–20:00
Stadsbiblioteket i Malmö
Evenemang av Stadsbiblioteket i Malmö, Bokförlaget Tranan och Författarscenen på Stadsbiblioteket i Malmö

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV