Nyheter

Rolfö på plan inför rekordpublik i Rom

Fridolina Rolfö spelar i Barcelona, ett av världens bästa fotbollslag.

När det italienska fotbollslaget Roma mötte Barcelona i kvartsfinal i Champions league i veckan var det rekordmånga på plats på läktarna på stadion Olimpico i Rom.

Aldrig har så många som 39 454 personer kommit för att se damfotboll i Italien tidigare.

Barcelona vann med 1-0 efter mål av Salma Palluelo efter en bra match av Roma. Barcelona har världens bästa damlag. Laget har dominerat damfotbollen de senaste åren.

År 2021 vann klubben Champions League-finalen med 4-0 mot Chelsea. Förra året fick de se sig besegrade av ett annat storlag franska Lyon, som vann med 3-1 i finalen.

I Barcelona spelar Alexia Putellas som har utsetts till världens bästa fotbollsspelare och belönats med guldbollen två år i rad. I laget spelar också svenska Fridolina Rolfö.

I fotbollslandet Italien har damfotbollen varit eftersatt länge. Men det senaste decenniet har allt fler flickor börjat spela fotboll och sporten har sett alltfler aktiva utövare.

Pandemin satte delvis stopp för nyrekryteringen, som dock ser ut att ha tagit fart igen.

Nu hoppas det italienska fotbollsförbundet att fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland som spelas i sommar ska leda till nya framgångar för ”le azzurre” (de blåa) som laget kallas och därmed ge ytterligare skjuts uppåt för damfotbollen i landet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV