Evenemang

Författarsamtal med Fatima Bremmer

ONSDAG 26 APRIL, NYKÖPING

Möt författaren Fatima Bremmer i ett samtal om Ester Blenda Nordström – direktörsdottern som blev Sveriges mest berömda piga genom tiderna.

OM FATIMA BREMMER
Fatima Bremmer är journalist och författare. Hon har bland annat arbetat som reporter och nyhetschef på Aftonbladet och Expressen samt på Svenska Dagbladets kulturredaktion. 2017 tilldelades hon Augustpriset i fackboksklassen för biografin Ett jävla solsken, om den norm- och banbrytande journalisten och äventyraren Ester Blenda Nordström som i början av 1900-talet wallraffade långt innan begreppet fanns. I tidigare utgivning märks den uppmärksammade boken De sista tanterna ett kulturhistoriskt porträtt över den svenska tanten som utkom 2011 och i nyutgåva 2019.
2018 var Fatima Bremmer sommarvärd i Sommar i P1.

OM ETT JÄVLA SOLSKEN
Ett jävla solsken – en biografi om Ester Blenda Nordström
I den första biografin om Ester Blenda Nordström berättar journalisten och författaren Fatima Bremmer historien om vad som fick Sveriges modigaste journalist att tappa modet. Med hjälp av tidigare okända brevsamlingar och dagböcker porträtteras en av 1900-talets mest fascinerande svenska kvinnor.
Ester Blendas wallraffande på gården Jogersta utanför Nyköping resulterade i reportageboken En piga bland pigor 1914. Många år senare hade boken även visat vilken förändring svenska samhället genomgått under 1900-talet, och dåtida förhållanden för tjänstefolk ute på landsbygden.

Välkommen att höra Fatima Bremmer berätta den spännade historen om Ester Blenda Nordström.
Samtalsledare är Erik Bergqvist.
I samarbete med Biblioteksutveckling Sörmland.

Författarsamtal med Fatima Bremmer
ONSDAG 26 APRIL 2023
KL. 18:00–19:00
Sörmlands museum
Evenemang av Sörmlands museum