Evenemang

Nej till Nato! Demonstrera mot krigsövningen Aurora 23

LÖRDAG 22 APRIL, GÖTEBORG

Vi kommer att demonstrera i Göteborg 22 april under parollerna
– Nej till svenskt Nato-medlemskap
– Stoppa Aurora 23
– Inga kärnvapen på svensk mark.

Arrangör är Nätverket demonstrera mot Aurora 23 som består av drygt 20 organisationer från freds- och solidaritetsrörelsen, politiska partier och ungdomsförbund. Läs mer om krigsövningen Aurora 23 och vårt nätverk på vår webbplats stoppaaurora23.se

I slutet av april kommer närmare 30 000 soldater att delta i en stor krigsövning med trupper från ett antal Nato-länder. Övningen syftar till att ytterligare integrera Sverige i militäralliansen Nato och i USA:s krigsmaskineri. Utanför Göteborg kommer det övas kustförsvar med syfte att få in USA:s försvarsmateriel i landet.

Den svenska medlemsansökan till Nato har inte skett efter en demokratisk process, utan har hastats fram av krafter med stark uppbackning av vapenindustrin.

Det är viktigt att dom som rustar för krig och Nato-anslutning inte får stå oemotsagda! Vi behöver visa att det finns ett folkligt motstånd mot Nato. Mer pengar till ökad upprustning minskar inte krigshotet. Det bidrar istället till ökad risk för konflikt i vår egen närhet såväl som globalt.
Samling på Gustav Adolfs torg kl 14.00. Avslutande mötet hålls på Götaplatsen.
Anslut du också!

Nej till Nato! Demonstrera mot krigsövningen Aurora 23
LÖRDAG 22 APRIL
KL. 14:00
Gustav Adolfs Torg Göteborg
Evenemang av Nätverket demonstrera mot Aurora 23

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV