Evenemang

Nino Ramsby på Frölunda Kulturhus

TORSDAG 27 APRIL, FRÖLUNDA

Under kvällen berättar Nino Ramsby om sorg och förtryck, kamp och resning och varvar berättandet med sång och gitarr. Med nyfikenheten som drivkraft använder han sig av sitt konstnärskap för att förstå mer om livet, sig själv och andra.

Kvällen anordnas i samband med att Norma visar sin utställning, Utsikter — yttre och inre landskap. Norma är en kreativ verkstad för unga kvinnor och transpersoner med psykisk ohälsa.

OM: Nino Ramsby föddes 1972 i på Söder i Stockholm. Bildskapandet har pågått sedan han var liten. Efter konstskola (1990–91) och arbete som fotograf-assistent på Moderna Museet (1993–94) har han i 25 år arbetat som grafisk formgivare, illustratör och fotograf. Nino är även musiker och har sedan tidigt 90-tal släppt ett 20-tal skivor.

I drygt ett decennium har Nino varit ut på vägarna och spelat i ett mer minimalistiskt format. Med oerhörd närvaro framför han sina verk om sorg, förtryck, kamp, resning och förförandets konst.

Nino för en politisk kamp, en kamp för friheten, en kamp för att alla ska ha rätten att accepteras precis som de är, en kamp för att alla ska få plats och att alla ska ha samma rättigheter i det här samhället. Han påminner oss även om den kamp varje människa själv bör föra, kampen för sin egen inre frihet, den frihet som varje människa har ansvar att formulera inför sig själv och sedan sträva efter.

TORSDAG 27 APRIL 2023 KL. 18:00–19:30
Nino Ramsby på Frölunda Kulturhus
Stora salen, fri entré.
Evenemang av Frölunda Kulturhus
Frölunda Kulturhus

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV