Evenemang

Gotland Pride: Att stötta och stärka unga transpersoner

FREDAG 19 MAJ, VISBY

Välkommen till en föreläsning om vad som får unga transpersoner att må bra, hur närstående kan stötta samt vilka förebilder man har tillgång till och vilka förebilder/berättelser som saknas!

Under augusti-september 2022 genomförde Transammans en digital enkät riktad till transpersoner/personer osäkra på sin könsidentitet i åldern 12-25 år. Enkäten besvarades av 279 personer. Under denna föreläsning presenteras enkätens resultat om vad som får unga att må bra och tankar/erfarenheter när det gäller stöd från närstående. Föreläsningen tar även upp vilka förebilder unga har – och vilka förebilder och berättelser som saknas i såväl vardagen som i form av representation inom populärkultur, mediala berättelser och offentliga personer.

Enkäten är en del av Transammans projekt Starka Tillsammans, med syfte att främja psykisk hälsa hos unga transpersoner/personer som funderar kring sin könsidentitet. Föreläsningen vänder sig till alla som vill få mer kunskap om vad som är hälsofrämjande för unga transpersoner, vilka förebilder vi behöver bli bättre på att lyfta fram och hur närstående kan vara ett bra stöd.

Föreläsare: Edward Summanen, projektledare på Transammans – förbundet för transpersoner och närstående.

När: fredag 19 maj kl 13-14
Var: Almedalsbiblioteket i Visby
Läs mer om Gotland Pride.
Varmt välkomna!

Vägar till att stötta och stärka unga transpersoner – Gotland Pride
FREDAG 19 MAJ
KL. 13:00–14:00
Almedalsbiblioteket Visby
Evenemang av Transammans och Gotland Pride

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV