Evenemang

Vilka är Resandefolket?

14-17 MAJ, FLERA ORTER

Vecka 20 kommer Britt-Inger Hedström Lundqvist och Linda Lundqvist från Dikko Magasin att prata böcker och ha föreläsningar i Jönköping, Borås och på Tjörn.

De kommer att prata om minoriteten Romer och Resandefolket. Men framförallt kommer de prata böcker och vad böcker gör med själen, språket, förståelsen och synliggörandet. Vi kommer självklart ha med oss våra alster för påseende, i alla fall de som är tryckta, resten kommer vi bara prata om.

HÄR kan du se vilka böcker som finns att köpa och vilka som är på gång.
Jönköping

I Jönköping är det två föreläsningar:
Jönköpings Läns museum,
den 15 maj kl 10.00-12.00 eller kl 13.00-15.00

Det blir En utbildningsdag för Jönköping län om Resande och Romer.
Vet du någon i Jönköpings län som vill komma får ni gärna kontakta Marie-Louise Weise.
Var: Jönköpings Läns museum
När: 15 maj 2023 kl 10.00-12.00 eller kl 13.00-15.00
Anmälan senast 30 april till [email protected]

Vilka är Resandefolket? En utbildningsdag om Resandefolkets historia fram till idag.
Trots att Resandefolket har funnits i Sverige i 500 år, kanske längre, är de fortfarande en okänd grupp. Efter lång tid av diskriminering och utsatthet är det många som skäms över sin identitet.

Skådebanan Småland, Länsmuseet i Jönköping och Jönköpings Litteraturhus arrangerar med stöd av Regionen en kostnadsfri utbildningsdag för tjänstemän, politiker om Resandefolket den 15 maj.
Föranmälan krävs

Borås
Dagen efter den 16 maj ska vi besöka Bodaskolan i Borås där vi ska delta i ett skrivfrämjande projekt som görs i samarbete med Borås stadsbibliotek och med romska ungdomar. De berättelser som ser dagens ljus under det här skrivprojektet kommer ni kunna läsa i magasin DIKKO sen. Så håll utkik!
Tjörn

Tjörn
Till sist drar vi vidare den 17 maj till folkhögskolan Billströmska på Tjörn för en heldag, med föreläsningar, workshops, samtal och umgänge. Det här arrangemanget gör vi i samarbete med företaget Plugghästen som arbetar med tydliggörande pedagogik, hästunderstödda insatser, språk- och texthantering och korrekturläsning.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV