Evenemang

Författarscenen: Warsan Shire och Kayo Chingonyi

TORSDAG 4 MAJ, MALMÖ+ONLINE

Warsan Shire och Kayo Chingonyi i samtal med Nii Ayikwei Parkes – ett unikt möte mellan tre av den unga engelskspråkiga poesins mest hyllade och omtalade namn. Samtalet hålls på engelska.
Fri entré och drop-in. Samtalet sänds även live på Stadsbibliotekets Facebook.

Warsan Shire är född i Kenya av somaliska föräldrar och kom med diktsamlingen Lära min mor att föda att ta världen med storm. Dikter om flykt och hemlängtan, kvinnor, kärlek, ensamhet och krig som kom att läsas upp i Beyoncés filmer Lemonade och Black Is King samt citeras av Benedict Cumberbatch.

Ifjol utkom Shires andra diktsamling i svensk översättning, Välsigna dottern. Inspirerad av såväl sitt eget liv som populärkultur och nyhetsrubriker låter Shire här läsaren möta en ung flicka som i frånvaron av vägledning och omsorg finner sin egen väg in i vuxenvärlden.

Kayo Chingonyi är född 1987 i Zambia och kom som sexåring till England. I sin debutdiktsamling Kumukanda skildrar Chingonyi parallellt ritualerna för att ta steget in i vuxenvärlden, dels manlighetsriter i Zambia och dels tonårslivet och klubbande i Londons förorter.

För Kumukanda belönades Chingonyi med Dylan Thomas Prize. I vår är han aktuell med sin andra diktsamling, En blodsmitta, där Chingonyi från stränderna av Zambezifloden till London och Leeds skildrar Englands koloniala historia, härkomst, brittiska klubbvärlden och grimescenen samt ursprunget till HIV och överlevarnas skuldkänslor.

Samtalet leds av Nii Ayikwei Parkes, brittisk-ghanesisk förläggare och författare som i vår är aktuell på svenska med diktsamlingen Geez.
I samarbete med Aska förlag, Rámus förlag och Angereds bokmässa.

Författarscenen: Warsan Shire och Kayo Chingonyi
TORSDAG 4 MAJ
19:00
Stadsbiblioteket i Malmö
Evenemang av Stadsbiblioteket i Malmö, Angereds bokmässa och Författarscenen på Stadsbiblioteket i Malmö

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV