Evenemang

Samtalsserie: Hur fritt är ordet?

ONSDAG 10 MAJ, ONLINE

I maj bjuder Nätverkstan in publicister och skribenter till en samtalsserie om yttrandefrihet. Tillsammans med inbjudna gäster de under tre digitala frukostseminarier utforska nuläget och möjliga vägar framåt.

Det handlar om hot och hat, politisk påverkan samt göra en internationell utblick. Vilken hänsyn tar vi – medvetet eller omedvetet – för att navigera i den tid vi befinner oss i? Hur fria är vi egentligen i relation till finansiärer och klimatet i det offentliga samtalet?

ONSDAG 10 MAJ
Påverkar politik och finansiärer skribenter och redaktörers yttrandefrihet i Sverige idag?

Vi kommer att prata om statens styrning och hur man som publicist eventuellt anpassar sig, medvetet eller mindre medvetet. Håller politiken armlängds avstånd till det som publiceras och arrangeras? Vi kommer även att prata om pengar. Hur kan publicister vara självständiga och fria och samtidigt få ihop det ekonomiskt?

Deltar i samtalet gör:
Anna-Klara Bratt, chefredaktör och ansvarig utgivare på Fempers nyheter
Jesper Eng, utredare på Nätverkstan samt expert i Kulturrådets referensgrupp för stöd till musikarrangörer
Moderator:
Gunilla Kindstrand, kulturjournalist

OM: Nätverkstan är ett kunskapscentrum som stöttar och utvecklar kulturlivet. Vi arbetar bland annat med kulturtidskrifter med målet att göra det fria ordet tillgängligt i det offentliga rummet. Samtalet vänder sig till mindre och fristående publicister och skribenter men alla som är intresserade är välkomna att delta.

Samtalsserie: Hur fritt är ordet?
ONSDAG 10 MAJ, ONLINE
KL. 08:30–09:15
Anmäl dig här.
Evenemang av Nätverkstan