Evenemang

Om bimbon med Maria Lönn

TISDAG 23 MAJ 2023, ONLINE

Rosafärgat, glittrande och gulligt i kombination med budskap om kroppspositivism, antikapitalism och sexualitet. Bimbocore är estetiken som gjort en intensiv comeback på sociala medier – detta trots att bimbon som symbol för femininitet historiskt blivit misstänkliggjord och hånad. Hur kommer det sig att vissa uttryck för femininitet hånas, medan andra hyllas? Och var platsar bimbon i det?

I föreläsningen undersöker Maria Lönn, kulturskribent och genusforskare, hur idéer och normer kring kropp, trender och tankar skapar uppfattningar om olika femininitetsuttryck. Under föreläsningen får vi bland annat lära oss om hur fenomenet bimbocore används som ett verktyg för att utmana konventionella idéer och uppfattningar om femininitet.
NÄR? Tisdag 23 maj kl. 17.00
VAR? Digitalt på Zoom.
HUR? Anmäl dig kostnadsfritt till historielektionen för att få Zoom-länken och mer information skickad till dig här: https://us06web.zoom.us/…/reg…/WN_Bu4fWnUzT2OmcxjTCAIQSw

HISTORIELEKTION
I Stockholms Kvinnohistoriskas historielektioner ger vi aktuella debatter och brinnande frågor en historisk kontext. Tillsammans med landets främsta forskare och experter får du den livsnödvändiga baskunskapen på under timmen, helt utan pekpinnar. Inga förkunskaper krävs för att lyssna. Upptäck fler historielektionen här: www.kvinnohistoriska.se/fran-hemmet

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT
Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt.

Med publika arrangemang ger vi plats åt kvinnohistorien där människor befinner sig i sin vardag. Samtidigt synliggör vi nya berättelser genom arkivutgrävningar och dokumenterar vår samtid för framtidens historieskrivning – allt medan vi undersöker vad ett museum kan vara i dag. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

Historielektion: om bimbon – hyperfemininitet, normer och kroppslighet
TISDAG 23 MAJ

KL. 17:00–18:00
Onlineevenemang
Evenemang av Stockholms Kvinnohistoriska

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV