Nyheter

Interpol ber allmänheten identifiera mordoffer

Ansiktsrekonstruktionsbilder på kvinnor som tros ha blivit mördade.

I en samlad ansträngning för att identifiera kvinnor som tros ha varit offer för avskyvärda brott i Belgien, Nederländerna och Tyskland mellan 1976 och 2019, går Interpol ut med bilder och detaljer kring 22 olösta fall.

Det är första gången den internationella polisorganisationen har gått ut med en lista med syfte att få fram information om oidentifierade kroppar.

Trots omfattande utredningar genom åren har dessa kvinnor förblivit namnlösa och de flesta fallen är olösta sedan decennier.

– De flesta av de 22 offren dog en våldsam död. Bland annat på grund av att kvinnorna sannolikt kommer från andra länder än där de hittades, har deras identitet ännu inte fastställts. Det är möjligt att deras kroppar lämnades kvar i våra länder för att hindra brottsutredningar”, säger Carina van Leeuwen och Martin de Wit i ett uttalande från den nederländska polisen.

Interpol har nu utfärdat konfidentiella mappar för varje fall med bevis och information, som endast är tillgängliga för polismyndigheter och innehåller viktig information om offren.

Efter vädjan från nederländsk polis väljer Interpol för första gången offentliggörs detaljer i varje fall. Det handlar om ansiktsrekonstruktionsbilder av några av de mördade kvinnorna, samt videor och bilder av föremål som smycken och kläder som har gjorts tillgängliga för allmänheten, i hopp om att kvinnorna identifieras.

Informationen som finns tillgänglig på Interpols webbplats inkluderar även egenskaper som uppskattad ålder, hårfärg, ögonfärg och andra fysiska egenskaper.

FAKTA/INTERPOL

Interpol är en mellanstatlig polisorganisation med 195 medlemsländer och är därmed världens största internationella polisorganisation. Organisationens uppgift är att underlätta informationsutbyte mellan medlemsländerna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV