Evenemang

Om samtidens utmaningar för rasifierade

SÖNDAG 4 JUNI, GÖTEBORG

Välkommen att ta del av arbetet med relationsdramat VOICE.
Innan och under ett miniresidens på Världskulturmuseet har artisten, skådespelaren och dramatikern Aurelia Dey tillsammans med dramatikern Palmira Koukkari Mbenga och skådespelaren Segen Tesfai arbetat vidare med ett teatermanus för föreställningen VOICE.

Välkommen att ta del av en gestaltad reading, där gruppen framför några scenutkast från manuset. Det finns möjlighet att kunna ge feedback på plats i form av ett efterföljande panel- och publiksamtal med några av de medverkande – eller anonymt om det känns mer bekvämt.
Fri entré, begränsat antal platser.

MER OM VOICE
VOICE är ett humoristiskt relationsdrama mellan tre barndomsvänner som tacklar tunga ämnen med både allvar och humor. Pjäsen har inslag av afrobeats och dancehallmusik som skapar perspektiv kring den vuxna svarta kvinnans vardag och samtidens utmaningar för rasifierade/POCs. Samtalet berör ämnen som rasism, privilegier, internaliserad rasism och strukturer.
”Vad vill du säga med din röst?” Josette Bushell Mingo som fungerat som mentor i manusförfattandet ställde frågan som inspirerat till titeln. Svaret låg i att skapa en plattform för att tala om det som sällan talas om, att skapa ett tryggt rum för att belysa ämnen, situationer och mikroaggressioner som annars kan kännas obekväma att ta upp. Samtalssessioner med afrosvenska deltagare har fungerat som inspiration och underlag till manuset.

Dramatiker: Aurelia Dey, Palmira Koukkari Mbenga.
Regihjälp och konstnärlig konsultation: Astrid Kakuli och Josette Bushell-Mingo
Manusredaktör/-bearbetare: Veronica Odetunde
Dramaturg: Marit Mevold
Workshopskådespelare: Aurelia Dey – Ophelia, Palmira Koukkari Mbenga – Kerstin, Segen Tesfai – Leila
Komposition: Aurelia Dey
Alla medverkande i projektet kommer inte att vara på plats under readingen

Gestaltad reading: VOICE
SÖNDAG 4 JUNI 2023
KL. 13:00
Världskulturmuseet
Evenemang av Världskulturmuseet

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV