Evenemang

Om utmattning och kärlek med Helga Krook och Marit Kapla

TISDAG 23 MAJ, STOCKHOLM

Att skriva dikt utifrån dokumentära skildringar av verkligheten: telefonsamtal, intervjuer, dödsannonser, är något som blir allt vanligare inom poesin. Möt två poeter, Marit Kapla och Helga Krook, som är aktuella med varsin bok i genren: Kärlek på svenska respektive Utmattade: Solo, samtal, kör. Hör dem läsa ur sina böcker och berätta om sitt arbetssätt: vad tillför det dokumentära till poesin och tvärtom?

Samtalsledare är poeten Lan Xu.

Mer information och biljettbokning finns på bibliotekets hemsida.
Boka gärna plats för att vara säker på att få sittplats. Drop-in-platser finns också.

Marit Kapla är journalist och slog igenom stort med sin Augustprisbelönade bok Osebol (Teg Publishing), där hon skapar poesi ur sina intervjuer med invånarna i den lilla värmländska byn Osebol. Hennes senaste poetiska verk är Kärlek på svenska, där poesi på ett liknande sätt vaskats fram ur intervjuer där svenskar i olika ålder och med olika bakgrund fått berätta om vad kärlek är för dem.

Helga Krook är poet och översättare. I sin senaste bok, Utmattade: Solo, samtal, kör (Korpen), låter hon fragment av historier, inre syner och samtal med färdtjänstförare från olika delar av världen möta varandra. Fram träder röster om nedskärningar och press inom arbetslivet men också om en inre kaosträdgård, händelser i Bagdad, konsten att ta sig upp ur svarta hål och mycket annat.

Om utmattning och kärlek: möt Helga Krook & Marit Kapla
TISDAG 23 MAJ 2023
KL. 18:00–19:00
Stadsbiblioteket Stockholm
Evenemang av Stadsbiblioteket Stockholm

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV