Evenemang

Litteraturdag på Öland

FREDAG 9 JUNI, ÖLAND

Nu är förra årets succéprogram Ölands litteraturdag tillbaka! Fredagen den 9 juni möts vi åter igen i Borgholm.

Det övergripande temat för Ölands litteraturdag 2023 är Att ge röst åt de ohörda, och vi har satt samman ett digert program med författare som skriver i olika genrer med det gemensamt att de ger röst till det som sällan får höras. Dagen ger möjlighet att aktivt uppleva litteratur genom en litterär utflykt, och att ta del av fördjupande litterära samtal på scen.

FÖRFATTARTUR MED ÖLANDSFÖRFATTARNA
kl 9-12 Upplev norra Öland tillsammans med Ölandsförfattarna! Under bussresans gång berättar vi om öländska författarskap genom tiderna, om olika litterära genrer och öländska miljöer.

Med Lotta Sirc och Elisabeth Öhman, Ölandsförfattarna. Samling kl 8.45, parkeringen vid Borgholms Slott. Obs! Begränsat antal platser. Anmälan: [email protected] senast 19 maj.

MEDLEMSMINGEL & LUNCH (kl 12.30 för Författarcentrum Syds medlemmar. Måste förbokas – mer information och anmälan finns på www.forfattarcentrum.se/syd)

PÅ SCEN, DROTTNING VICTORIAS VILOHEM
kl 14-17 Monika Fagerholm – Mårten Melin – Ami Andersson – Sofia Hedman – Fredrik Loberg – Dan Jönsson – Karin Salmson. Konstnärlig ledare Gabriella Håkansson.

Programmet rymmer fördjupande litterära samtal om att vara en röst åt de ohörda och hur det är att tolka och återge berättelser och historier – men också skildra platser och händelser – som inte alltid får höras eller ta plats i det offentliga samtalet.
Fika kan köpas på plats. Boksignering av författarna.
På Drottning Victorias Vilohem i Borgholm.

Mer information: www.forfattarcentrum.se/syd

Ölands litteraturdag arrangeras av Författarcentrum Syd i samarbete med Ölandsförfattarna, Litteraturnod Vimmerby, Författarförbundets sakprosasektion Minerva, med stöd av Borgholms Kommun, Svenska Akademien och Kulturrådet.

Evenemang 9 juni kl. 09.00 – 17.00 på Drottning Victorias Vilohem, Öland. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV