Nyheter

Hot stoppar transläger för barn

Barnkollot Transkollo 2023 ställdes in på grund av hot.

Årets Transkollo för barn upp till tolv år var tvunget att ställas in med kort varsel på grund av hot. Arrangören, Transammans, såg ingen annan utväg eftersom de inte kunde garantera deltagarnas trygghet.

”Dagen innan lägret fick vi och våra medarrangörer RFSL Ungdom veta att en aktion eventuellt skulle genomföras mot lägret. Därför kunde vi inte garantera lägerdeltagarnas trygghet och säkerhet, och beslutade tillsammans att ställa in kollot.”, meddelar organisationen Transammans på sin hemsida.

Transammans har upprättat en polisanmälan.

Lägret, transkollo 2023, var för barn upp till tolv år och skulle ha hållits i närheten av Linköping den 2-4 juni. Men ställdes alltså in efter att det riktats ett hot mot lägret, rapporterade Corren.

”Denna händelse visar att vårt arbete är viktigt, att vägen till ett inkluderande samhälle är lång och att våra rättigheter måste försvaras varje dag. Hot och hat är oacceptabelt, och vi kommer att fortsätta kämpa för att alla ska kunna vara sig själva.”, skriver Transammans på hemsidan.

FAKTA/Transammans

Transammans grundades 2015 och är idag Sveriges största sammanslutning för transpersoner och närstående. Transammans finns över stora delar av landet. Lokalföreningarna erbjuder trygga mötesplatser.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV