Evenemang

Elina Ryd till Fasching

SÖNDAG 1 OKTOBER, STOCKHOLM

Elina Ryds popuniversum är som en drömsk frizon, obunden av tid och rum. Hon har kallats en ”Majornas Lana Del Rey” av Göteborgs-Posten, men sångerskan, låtskrivaren och kompositören blandar egna infall och och idéer till något helt unikt och distinkt. Med en repertoar som sträcker från pop och rock till visor och poesi har hon en omisskännlig förmåga att trollbinda publiken med sin röst. Efter fullängdarna ”Falla” och ”Den Luft” kommer hon i höst med efterlängtat nytt material – med singelsläpp och kommande EP inför hennes spelning på Fasching.

Pressröster:
HYMN: ”Låtarna är helgjutna och fantasieggande, Elina Ryd sjunger som sagt gudabenådat.”
HYMN: ”Ryd sjunger sina ögonblicksbilder smärtsamt nära men samtidigt lite svalt, avmätt, till ett komp som regnar ner likt manna från himlen.”
HYMN: ”Hon håller oss i handen och berättar poetiska historier nedskrivna på små skrynkliga lappar, som hon smyger ner i våra kavajfickor när vi för en sekund tittar bort.”
VF: ”Framför allt gör hon ett väldigt fint hantverk med en kompass som styr rakt in i känslobanorna samtidigt som lyssnarens egna associationer fritt tillåts spritta iväg.”
DN: ”Sättet att skriva musik sträcker sig efter en stor, melodisk poprymd, med spänstigt piano i botten och en mild melankoli som hänger likt morgondimma i luften.”

Evenemang söndag 1 oktober på Fasching i Stockholm.