Evenemang

Göteborgs Poetry Slam på Folkteatern

ONSDAG 16+20 AUGUSTI, GÖTEBORG

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka med höstsäsongens första kväll på Folkteatern med en öppen scen för poesi och stans bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Höstens premiärkväll bjuder på en ren och skär poesifest från Stockholm, Umeå, Oslo och allt däremellan!

Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.
Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: [email protected]

Kvällen finansieras med hjälp av Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen.

Andra Anna
Med vardagsnära och varma dikter fyllda av smattrande rim och allitterationer, genomsyrat av samhälls- och maktanalys och med perfekt komiskt tajming – när SM i Poetry slam avgjordes 2019 fanns ingen tvekan, med hejdundrande självklarhet intog hon scenen och vann såklart. Politisk poesi om det mest personliga, allvarligt trams och progglyrik – sen dess har hon uppträtt på allt från små klubbscener till kungliga Dramaten. Gbg poetry slam är så stolta över att än en gång få välkomna Andra Anna!

Aase Berg
Den skrivande urkraften från huvudstaden, hon som med modig penna skriver fram det som skaver och som inte duckar för motståndet utan skärskådar det med lika delar värme som klarhet i blicken. Vars författarskap slungar läsaren rakt in i politiken, rätt ut i naturen, djupt ner i moderskärleken och det frigörande ursinnet.
Den allra senaste diktsamlingen släpps den 16 augusti och man kan knappt tro att det är sant, men samma kväll är hon på Foajéscenen – Aase Berg!

Fredrik Høyer
Poeten, dramatikern och författaren från Oslo, som på scen blandar ljudinstallationer, musik och lekfull poesi, som rymmer lika delar det klaraste ljus som det mörkaste mörker. Med en monologföreställning på Nationaltheatret, en diktsamling och framträdanden i tv, radio och på (i stort sett) Norges alla scener i bagaget är han något av det finaste som nånsin kommit ifrån grannlandet, finstämd, finurlig och helt underbar — Gbg poetry slam presenterar stolt deras norska favorit Fredrik Høyer!

Spoken Word + Öppen scen
ons 16 aug
ons 20 sep
KL. 18:30–21:00
Evenemang av Folkteatern Göteborg och Göteborgs Poetry Slam
Plats: Foajéscenen
Fri entré

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV