Nyheter

Algeriet stoppar Barbiefilmen

Ryan Gosling och Margot Robbie i en scen från filmen Barbie, som nu förbjuds i Algeriet.

Algeriet stoppar Barbiefilmen från att visas på landets biografer. Detta tre veckor efter premiären. Libanon och Kuwait har tidigare gjort samma sak. Filmen anses ”gå emot moral och traditioner”.

Kulturministern har uppmanat alla biosalonger att omedelbart upphöra med att visa filmen, eftersom den ”skadar moralen”.

Filmen förbjuds eftersom den anses uppmuntra till homosexualitet och strider mot landets religiösa och kulturella värderingar, enligt en officiell källa, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Fram tills förbudet infördes hade biosalongerna i städerna Alger, Oran och Constantine varit fullsatta, enligt algerisk media.

Det är inte bara i Algeriet som kritik mot filmen kommit från de styrande. I flera andra länder i Mellanöstern har liknande kritik framförts. Både Libanon och Kuwait har förbjudit filmen.

Först ut i Mellanöstern med att skjuta upp premiären var Förenade Arabemiraten. Myndigheterna kom dock fram till att filmen kunde visas, och det blev rusning till biograferna till de första visningarna den 10 augusti.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV