Evenemang

Endagsfestival på Teater Albatross

LÖRDAG 2 SEPTEMBER, ÄTRAN

Teater Albatross är glada – och stolta – att kunna presentera i Sverige, på Tokalynga, föreställningen ”Like a Lily”.

Detta sker lördag 2/9 från kl 15.00 Se mer nedan.

Vi har nåtts av entusiastiska rapporter från Danmark, där den framgångsrika teatern ”OM” gjort en föreställning i samarbete med en känd indisk sångerska, Parvathy Baul. Det är en sång- och dansföreställning. Föreställningen hos Teater Albatross inleder deras Europaturné. Teatret OM bildades ursprungligen i Rom. Man insåg att det var lättare för en fri teater i Skandinavien, så man flyttade till Ringkøbing i Danmark. Där har man gjort sig ett aktat namn. Speciellt är att gruppen mest brukar bestå bara av kvinnor.
Vi, Teater Albatross, känner sedan länge Teatret OM. Sandra Pasini, Italien, är en favoritskådespelare.

Nu har Sandra och Parvathy gjort en föreställning som kommenterar vår hårda, aggressiva tid. Med sång och dans. De hämtar inspirationen från Etty Hillesum, som hittade kraft i den värsta av världar, som fann livets mening, det vackra, till och med i Auschwitz och i holländska koncentrationsläger.

– Vad vi hört är detta en FANTASTISK föreställning! Välkomna –Teater Albatross kommer dessutom att spela ”I Skuggan av Hatet växer Blommor”, om Förintelsen. Föreställningen har spelats i 24 år! Den har hyllats på Judiska Museet i Moskva, på Judiska Församlingen i Göteborg, i flyktingläger i Grekland, på SiS-hem! Nu senast, under den lilla festivalen vi hade i juli -23, spelade vi för nöjda arabiska flyktingar på Tokalynga.

Teater Albatross kommer också att spela ”Bortom Havet”. Om utfiskning. Om internationell rättvisa, om FN. En berättelse vars rötter grott ur att Teater Albatross emellanåt bodde i fiskebyar i Kamerun under åren 2005 -2008. ”Alla måste se!” skrev Göteborgs Fria Press. I höst sätts föreställningen återigen upp i Kamerun av en teater där!

”I Skuggan av Hatet växer Blommor” – kl 15.00
”Like a Lily” – kl 16.20
Middag – kl 17.30
”Bortom Havet” – kl 18.30
Slutsamtal med publik och alla skådespelare 19.45

Du beställer biljetter à 200 kr på [email protected]
Mer info: 0703169530

Evenemang lördag 2 september kl. 15 på Teater Albatross anordnat av Teater Albatross och Teatret OM

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV