Nyheter

Klimakteriekomik från Finland på Sverigeturné

Är det hett här? är en komedi om klimakteriet med en av Finlands stora skådespelare, Anna Hultin från Svenska teatern i Finland. Nu kommer föreställning på på Sverigeturné i Riksteaterns regi.

– När jag hamnande i klimakteriet var det så svårt att få ett grepp om vad som egentligen hände mig. Är det hett här? blev till som ett svar på mitt och andras behov av kunskap och vägledning om den här fasen i livet. Det var viktigt för mig att humorn i föreställningen skulle få oss att skratta tillsammans, åt mig och åt oss själva, säger skådespelaren Anna Hultin.  
 
Klimakteriet angår många ändå är kunskapen låg om det skedet i livet. Vad händer när mensen tar slut? Varför funkar inte minnet eller humöret som förr? Varför sover man plötsligt inte? Och varför vet vi inte svaren? Är det hett här? handlar om allt som Anna Hultin själv ville veta om klimakteriet men inte fick svar på. 
 
– Jag visste ju ingenting om klimakteriet! Men efter att Anna läst upp monologen för mig var det inte svårt att tacka ja till att regissera den. Det var med stor nyfikenhet jag tog mig an uppdraget, föreställningen har ju så mycket värme, upplysning och humor i sig. Och jag hoppas att Är det hett här? också ska locka män till teatrarna som ju från sin horisont erfar klimakteriet, säger regissören André Wickström
 
Anna Hultin är verksam vid Svenska Teatern där hon spelat huvudrollen i över tjugo pjäser. Pjäsen är regisserad av André Wickström, komiker och skådespelare, som många känner igen från bland annat Parlamentet och Solsidan. 
 
Är det hett här? spelar på uppemot 30 platser runt om i Sverige från Överkalix till Åstorp.  

Medverkande 
Anna Hultin  
 
Konstnärligt team 
Av och med: Anna Hultin  
Regi: André Wickström  
Scenografi: Erik Salvesen  
Kostym: Kaisa Rautakoski  
Ljus: Mats Forss  
Ljud: Hanna Mikander  
Video: Theo af Enehielm  
Mask: Tiitta Stoor
Musik: Douglas Pashley  

Producent 
Ett gästspel från Svenska Teatern i Helsingfors