Evenemang

Pulsen: Dyrtider med Elinor Odeberg

ONSDAG 29 NOVEMBER, STOCKHOLM

Välkomna till en ny programserie i ABF-huset. Under hösten 2023 kommer Pulsen vara en dynamisk och pulserande eventserie som sätter fokus på hjärtslagen inom den litterära världen.

Inflationen i Sverige har det senaste året varit den högsta på över tre decennier och räntorna har höjts i rekordtakt i ett försök att bromsa prisökningarna. Tanken är att om vi får mindre pengar att konsumera med så ska det hålla tillbaka inflationen. Ändå har priserna fortsatt att stiga.
Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen? Nej, menar Elinor Odeberg som är aktuell med boken Dyrtider – så bekämpar vi inflationen. Särskilt inte när storföretagen gör rekordvinster.

Odeberg är ekonomihistoriker och chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé. Hon har arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik och har gedigen utredningserfarenhet, bland annat som utredare på fackförbundet Kommunal. I boken Dyrtider riktar hon strålkastaren mot politiken bakom prisökningarna, men beskriver också att en annan ekonomisk politik är möjlig.
Välkomna på ett samtal om dyrtider och varför inflationen inte ska bekämpas på bekostnad av vanligt folk.

Tid och plats: Onsdag 29 november kl. 18.30
Hjärtat, entréplan i ABF-huset
Fri entré men föranmälan krävs. Anmäl dig här.
Arrangeras av: ABF Stockholm, Arena Idé

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV