Nyheter

Demonstration i samband med Liberalernas landsdagar

Demonstration i Linköping i samband med L:s landsdagar.

På lördag anordnar Skiftet, tillsammans med Biblioteket Anger Inte, en demonstration i Linköping i samband med Liberalernas landsdagar. Syftet för demonstrationen är att protestera mot regeringens angiverilag.

Demonstrationen kommer avgå från Stora Torget 11.00 och avslutas utanför Linköpings konsert och kongress, där Liberalerna har sina landsdagar samma helg. 

– Under hösten har demonstrationerna mot regeringens angiverilagar duggat tätt. Ändå har regeringen vägrat lyssna på Sveriges offentligt anställda. Nu tar vi protesterna till de som faktiskt kan stoppa lagen: regeringspartiet Liberalerna, säger Olivia Linander från Skiftet.

– Biblioteket är en demokratiskt pelare, och en plats öppen för alla. Vi vill att biblioteken ska fortsätta vara det och det är därför vi demonstrerar nu på lördag, säger Richard Andersson från Biblioteket anger inte.

Att protesten sker i samband med L:s landsdagar är för att partiet historiskt varit emot förslag om anmälningsplikt. I partiets handlingar inför landsdagarna finns det dessutom flera motioner från partimedlemmar som vill att Liberalerna ska slopa lagförslaget och även lämna Tidöavtalet.

Anna-Klara Bratt

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV