Evenemang

Dags för MR-dagarna

23-25 NOVEMBER, HELSINGBORG

Mellan den 23-25 november intar MR-dagarna Helsingborg Arena för samtal, kunskapsutbyten och mycket mer för att uppmärksamma mänskliga rättigheter på temat rätten till utbildning och arbete!

Vad kan du som besökare förvänta dig?

Program: Under tre dagar genomförs över 150 olika programpunkter med runt 400 talare. Programmet kommer att lyfta rätten till utbildning och arbete ur en rad olika perspektiv. Detta inkluderar skolan, diskriminering och världskonflikter för att nämna några. Låter det intressant? Mer information kring årets programpunkter hittar du här.

Utställartorg: Under samtliga tre dagar finns även möjlighet att mingla runt bland civilsamhällsorganisationer, föreningar, myndigheter och många fler på vårt utställartorg.

Här hittar du även Fredstorget där du har möjlighet att träffa organisationer som arbetar med fredsfrämjande och konfliktförebyggande frågor, medverka på mingel samt delta i interaktiva aktiviteter som utställningar.

För att läsa mer om mingel, aktiviteter, kultur och annat som händer under MR-dagarna kan du kika in här.

Allmänhetens dag: Lördagen den 25 november arrangeras allmänhetens dag! Vad kan du om rätten till organisering, krympande demokratiskt utrymme eller civilsamhällets villkor? Vi välkomnar er på en dag fullproppad med utställningar, aktiviteter, kultur och fler viktiga samtal. Det bästa av allt – Allmänhetens dag är helt kostnadsfritt att besöka!

Praktisk information:
Mat och dryck
Det finns möjlighet att köpa både fika, lunch och kaffe på Helsingborg Arenas restaurang på plan två samt i caféerna på plan ett. All mat som serveras under forumet är vegetarisk (veganska alternativ finns)

Biljetter
För att få tillgång till de längre programpunkterna på MR-dagarna (60 minuter) under torsdag och fredag den 23-24 november behöver du en biljett som du kan köpa här.

Fri entré
Det är fri entré till samtliga miniseminarier, utställningar samt aktiviteter som sker på MR-dagarnas utställartorg. Lördag den 25 november är som nämnt allmänhetens dag vilket innebär att det är fri entré till hela forumet denna dag.

Mer praktisk information om MR-dagarna hittar du här.

Om oss: MR-dagarnas övergripande syfte är att vara Nordens viktigaste samlade mötesplats för frågor kring mänskliga rättigheter. Genom att bidra till kunskapsutbyte är målet att frågor om mänskliga rättigheter ska komma högre upp på den politiska dagordningen och bidra till att respekten för de mänskliga rättigheterna genomsyrar samhället. Mänskliga Rättighetsdagarna är ett samverkansprojekt mellan nio olika civilsamhällesorganisationer och en akademisk institution där Föreningen Ordfront är ekonomisk och juridisk huvudman.

Mer information om MR-dagarna kan du läsa här.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV