Nyheter

Maria Sundström får Adrianastipendiet

Adrianastipendiet 2023 tilldelas Maria Sundström, programsamordnare på Mångkulturellt centrum.

Adrianastipendiet 2023 tilldelas Maria Sundström, programsamordnare på Mångkulturellt centrum. Hon tilldelas stipendiet för arbetet med områdesdialoger i Fittja och arbete med aktiviteter för barn i området, så som Stolta Fittja.

Adrianastipendiet delas sedan 2022 ut av Botkyrka kommun till en person eller organisation. Adriana dödades 2020 vid en skjutning vid en bensinmack i Norsborg. Botkyrka kommun har inrättat ett stipendium till Adrianas minne för att främja en trygg uppväxt för barn och ungdomar i kommunen.

Syftet med Adrianastipendiet är att bidra till ett vålds- och brottsfritt samhälle genom att stötta och uppmärksamma organisationer och personer som arbetar aktivt med relevanta frågor inom området.

Adrianastipendiet 2023 tilldelas Maria Sundström, programsamordnare på Mångkulturellt centrum.

– Det här stipendiet är till alla oss verksamma i området. Mångkulturellt centrum och Botkyrka kommun såg till att jag fick tid och möjlighet att koordinera och samla de starka krafterna och idéerna vi har här i Fittja och norra Botkyrka, säger Maria Sundström i en kommentar.
 
–  Det är också därför jag önskar ta emot stipendiet på en av de mest enkla, men ett av Fittjas allra finaste återkommande arrangemang: Poesi i centrum. Poesi i centrum är inte den sortens arrangemang som finansieras stort eller dör ut på grund av stora krav på resultat och effekt. Med flera samverkande aktörer, och tillsammans med förbipasserande, hjälpsamma handlare och en oerhört trogen och stöttande publik ändras energierna i centrum under en timme, berättar Maria Sundström.
 
– Vi alla som samarbetar i området förstår att vi inte får mycket gjort ensamma, utan att det är tillsammans vi har kul och pallar fortsätta.

Juryn ger Maria stipendiet med motiveringen: ”Utifrån Marias engagemang i lokalområdet med särskild betoning på arrangering av aktiviteten ’Stolta Fittja’ under Pride-veckan samt hennes drivkraft kopplat till områdesdialogerna, har juryn enhälligt röstat fram Maria Sundström som årets vinnare av Adrianastipendiet.”

– Vi på MKC är såklart ofantligt stolta över vår kollega! Maria lyfter alltid gruppen, aldrig sig själv – men vi vet att utan hennes envisa energi, varma hjärta och engagerade idéer är det mycket som aldrig blivit av. Områdesdialogernaill exempel, som gett Fittjaborna utrymme att diskutera brinnande viktiga frågor. När vi andra går hem efter jobbet, går Maria till läxläsning, stödjer andra i området, eller drar ihop folk till delaktighet och sammanhållning. Maria älskar Fittja och jag tror att Fittja älskar henne. Med sin djupa tro på solidaritet är Maria Sundström verkligen helt rätt mottagare för det fina Adrianastipendiet, sägerMKCs verksamhetschef Monica Pourshahidi.

Utdelningen sker onsdag 22 november kl. 16.00 på arrangemanget Poesi i centrum i Fittja centrum. Adrianas mamma Susanne Yakes kommer att närvara.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV