Evenemang

Tungt ställ när Kvinnohistoriska intar Konstnärshuset

TORSDAG 14 DECEMBER, STOCKHOLM

I år välkomnar Kvinnohistoriska er in på anrika Konstnärshuset från 1899 för att traditionsenligt säga HEJ DÅ till 2023 – alltid med strålkastarljuset mot kvinnorna. Hur kommer vi att minnas 2023 i framtiden, vad tar vi med oss in i 2024 och vad vill vi lämna kvar?

Tillsammans med Nanna Olasdotter Hallberg, programledare i P3 Klubben och kulturjournalist, och inbjudna gäster uppmärksammar vi några av dom frågor som varit aktuella under året.

Otrohet har skildrats i populärkulturen och analyserats på kultursidorna, Britney Spears nysläppta biografi The Woman in Me beskrivs som ett feministiskt manifest och kvinnor beskrivs ha en mer aktiv roll inom gängkriminaliteten än vad som tidigare rapporterats. Vi kommer också titta närmare på årets nobelpristagare i ekonomi, Claudia Goldins forskning för att förstå hur könsskillnader på arbetsmarknaden sett ut historiskt – och hur det ser ut i dag.

Årets gäster är inga mindre än Samanda Ekman, journalist och en av poddmakerskorna bakom Till Sängs, Evin Cetin, advokat och författare, Tommie ”Tommie X” Damberg, konstnär, stylist och Britney-expert samt Arizo Karimi, docent i nationalekonomi. Efter samtalet intas scenen av Sibille Attar, en av Sveriges mest spännande artister.

Kom och skåla med oss!
DATUM OCH TID
Torsdag 14 december
18.30 Förmingel för den tidiga
19.00 Samtal på scen
20.15 Sibille Attar
Eftermingel i baren för den sena fram till 21.00

PLATS
Konstnärshuset på Smålandsgatan 7 i Stockholm. Vi ses sedan i Loungen som ligger på första våningen i direkt anslutning till Konstnärshusets magnifika foajé.

BILJETTPRIS OCH DRYCK
150 kronor. Vi bjuder på dryck och snacks i baren. Begränsat antal biljetter, så köp din biljett snabbt här för att säkra en plats.

KVÄLLENS VÄRD
Nanna Olasdotter Hallberg
KVÄLLENS GÄSTER
Samanda Ekman
Evin Cetin
Tommie X
Arizo Karimi

KVÄLLENS ARTIST
Sibille Attar

TILLGÄNGLIGHET
Vid ankomst till Konstnärshuset finns möjligheten att ta den handikappanpassade hissen från gatuplan till entréplanet på två trappor. Det finns en armbågskontakt för automatisk dörröppning som underlättar att öppna dörren till denna hiss. På entréplanet finns två toaletter varav en toalett lämpar sig speciellt för personer med nedsatt rörelseförmåga. Kontakta oss på [email protected] vid frågor.

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT
Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Dom tillgängliggör forskning om kvinnors villkor och betydelse i historiska skeenden, och arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Med stöd från Stockholms stad. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se.

Evenemang av Stockholms Kvinnohistoriska
Konstnärshuset