Intro

Sista månaden med presstöd för Fempers nyheter

I dag betalas det sista presstödet ut till tidningar som Fempers ut.

I dag får Fempers sitt sista presstöd – vad som händer sedan vet vi inte. En hel bransch väntar på föreskrifterna för ett nytt mediestöd, varslen yr och det produceras mindre journalistik i Sverige som följd.

För Fempers del försvinner 320 000 kronor i månaden. Enligt regeringens egna utredning kommer antalet så kallade nischtidningar, där Fempers ingår, minska från 130 till 23 stycken. En minskning med 82 procent. Vi pratar om en slakt av mediemångfalden. Kvar blir ett fåtal mediebolag som snart kommer äga i stort sett varenda dagstidning som ges ut.

Det finns bara en feministisk nyhetstidning i Sverige och så vitt vi vet finns det ingen motsvarighet i världen. Aldrig har behovet av fri och oberoende journalistik varit större, för att inte tala om samhällskritiska röster och flera perspektiv.

Var med och bygg upp en motkraft i form av feministiskt presstöd genom att bli månadsgivare. Med fasta månadsgivare kan vi bygga upp den trygghet som krävs för långsiktigt satsning och utveckling av vårt journalistiska arbete.

Varje 50 000 kr i månadsgåvor ger möjlighet till en anställd journalist. Vår dröm är att kunna utöka bevakningen, inte skära ner.

Alla gåvor är välkomna och bidrar till mer feministisk journalistik och att vi kan klara oss fram till det finns ett nytt mediestöd på bordet. Det vore för sorgligt att behöva lägga ner en av världens få, feministiska nyhetsmedier när det som behövs är fler. Låt oss hålla kanalerna öppna i en tuff tid.

Tack för er stöd!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV