Nyheter

Tonåringar åtalade för mord på transflicka – ville döda fler

Transflickan Brianna Ghey till höger mördades den 11 februari i år.

De två tonåringar som står inför rätta för att ha dödat den sextonåriga transflickan Brianna Ghey i Storbritannien i februari i år hade planerat mordet, och hade också planer på att döda fler. Bevis som har tagits upp under den pågående rättegången visar att de åtalade hade en ”upptagenhet” av ”våld, tortyr och död”.

De två åtalade var femton år vid mordet på Brianna Ghey men har nu fyllt sexton. Båda nekar till mord och skyller på varandra i rättegången i Manchester i Storbritannien. Tonåringarna, vars identitet hålls hemlig på grund av deras ålder, kallas flicka X och pojke Y i rätten. Flickan är från Warrington och pojken från Leigh.

Genom meddelanden som har kunnat återskapas från flickans mobil framgår de att de båda hade en ”upptagenhet” av ”våld, tortyr och död”, att de diskuterade olika sätt att döda, och om hur de skulle gå till väga.
– Meddelandena visar hur de tillsammans planerade att döda Brianna, just på det sätt som hon faktiskt dödades, säger åklagare Deanna Heer, rapporterar BBC.

”Älskar att titta på tortyrfilmer”

De hade också planer på att mörda fler personer, samt att flickan hade planer på att ta ”troféer” från ett av de tilltänkta offren – ”ett par tänder och ett öga” – och att hon tänkte döda offret, pojke M, med en vass kniv som ”den Sweeney Todd” använder. Hon skriver också till pojke Y att hon ”älskar att titta på tortyrfilmer” på dark web.

I december förra året nämnde flickan X att hon var ”besatt” av en person som hette Brianna, och när hon skickade bilder av Brianna till pojke Y ifrågasatte han hennes könstillhörighet och sade kränkande saker om henne. Den 26 januari hade de en lista på sammanlagt fem personer, inklusive Brianna Ghey, som de planerade att döda. En av dessa var pojke E. I ett meddelande skrev flickan X till pojke Y att om de inte kunde komma åt pojke E nästa dag ”kan vi döda Brianna”. Pojken Y svarade att han ville se om hon skulle ”skrika som en man eller en flicka”.

Höggs 28 gånger

Brianna Ghey höggs med sammanlagt 28 knivhugg i parken Culceth Linear Park i Culceth i Warrington den 11 februari. Hon hittades med ansiktet ner i marken av två hundägare tidig eftermiddag. Enligt åklagare Deanna Heer är det bekräftat att Brianna Ghey dödades med en kniv som pojke Y ägde och som han hade sagt var ”tillräckligt vass” för att döda henne.

Båda de åtalade tonåringarna nekar till att ha deltagit i mordet på Brianna Ghey. Åklagaren anser att det inte spelar någon roll vem som utdelade det dödliga hugget, och menar att båda är lika skyldiga.

– De agerade ihop, planerade och utförde sin plan att döda Brianna Ghey, säger åklagare Deanna Heer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV