Nyheter

Arbetslivsfokus på Forum Jämställdhet 2024

 Silvia Kakembo, byråchef för Arena Opinion, leder Forum Jämställdhet 2024.

Kortad arbetstid, sexuella trakasserier och förbättrad jämställdhet i arbetslivet är några av de ämnen som kommer att avhandlas på Forum Jämställdhet 2024 som äger rum i Karlstad 6-7 februari.

Forum Jämställdhet 2024 äger rum i Karlstad 6-7 februari. Konferensen, som arrangeras av Sveriges kvinnoorganisationer (tidigare Sveriges kvinnolobby) sedan 2016, sker i samarbete med Region Värmland och Karlstads kommun.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Forum Jämställdhet kommer till Karlstad! Att skapa förutsättningar för ett jämställt och jämlikt samhälle är en av de viktigaste frågor vi har att jobba med för att bidra till en hållbar utveckling för dagens och framtidens medborgare, säger Ulrika K Jansson, kommundirektör i Karlstad, och Peter Bäckstrand, regiondirektör i Värmland, som båda talar på konferensen, i en kommentar.

2024 års upplaga kommer att ledas av Silvia Kakembo, byråchef för Arena Opinion, och bland talarna finns bland andra Johanna Rickne, professor i nationalekonomi, och Maja Lundqvist, utredare vid Nationella sekretariatet för genusforskning, som ska berätta vad den senaste forskningen säger om sexuella trakasserier och den brittiske professorn Brendan Burchell, om det storskaliga försöket med kortad arbetstid i Storbritannien.

Just nu söker Forum Jämställdhet värdkommuner för 2025 och 2026.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV