Evenemang

Nypremiär: Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina

ONSDAG DEN 10 JANUARI, KL. 19, STOCKHOLM

Tone Schunnessons och Ragna Weis dundersuccé återvänder med 15 föreställningar i januari och februari 2024 – biljetter släppta!

”Tone Schunnessons storslagna ’Anna Karenina’ lämnar ingen oberörd” – DN
”Feminismens kärna effektivt blottlagd i ett stycke levande och älskansvärd dramatik” – Expressen
”Tre timmars begåvad och oemotståndlig teater” – Dagens ETC

Hon är inte olycklig. Men inte heller lycklig. Visst finns det kärlek i Anna Kareninas äktenskap, bara inte den där euforiska, förjävliga, underbara och passionerade kärleken. Den som hon inte ens vet att hon saknar, innan hon träffar greve Vronjski och hela livet vänds upp och ned.

Den stora passionen drabbar dem och de inleder en förbjuden kärleksaffär. Anna fylls av liv, lust och längtan. Av svartsjuka, tvivel och kval. Hon som har make och barn, vad ska hon göra nu? Det hon känner, det går bara inte att o-känna. Anna Karenina ställs inför ett ödesmättat val. Vad är priset för en passion så stark att varken hon själv, eller världen runt omkring, blir sig lik efter den?

”I vår version fokuserar vi på triangeldramat mellan Anna, älskaren Vronsky och maken Karenin, som alla upplever att underlaget för deras sätt att leva rycks bort när passionen uppstår mellan Anna och Vronsky. Anna vill uppleva gränslöshet, frihet, total samhörighet. När det drabbar får det kosta allt, känner hon, men har ingen aning om vad det faktiskt kommer att kosta”, säger Ragna Wei, regissör.

Mer information och biljetter på Orionteatern

NYPREMIÄR 10 JANUARI 2024

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV