Nyheter

Sverige säkrade gruppsegern – ställs mot USA

Elin Rubensson firas efter straffläggningen i 90:e minuten som satte slutresultatet till 2–0 till Sverige mot Argentina  VM i Nya Zeeland.

I ett regnkallt Nya Zeeland besegrade Sverige Argentina med 2-0 på onsdagsförmiddagen svensk tid. Därmed blir Sverige gruppsegrare i grupp G och får möta USA i åttondelsfinalen på söndag ett lag som trots sina stjärnor har gjort relativt svaga insatser i VM hittills.

Då Sverige redan var klart för åttondelsfinal innan onsdagens match valde förbundskapten Peter Gerhardsson att låta flera reserver spela, och dessutom var skadedrabbade Caroline Seger med från start. Anna Sandberg, som var nära att få göra VM-debut mot Italien men som i sista sekund fick sätta sig på bänken igen, fick nu plats i Sveriges startelva.

Matchen mot Argentina var länge mållös, först i 66:e minuten gjorde Sverige första målet genom Rebecka Blomqvist. Därefter satte Elin Rubensson 2–0 på straff i 90:e minuten. De första åttondelsfinalerna spelas på lördag, då mellan Schweiz och Spanien i den första matchen, därefter möter Japan Norge.