Evenemang

Vägar till att stötta och stärka unga transpersoner

FREDAG 4 AUGUSTI KL. 11.00–11.45

Vad får unga transpersoner att må bra? Hur kan närstående stötta? Vilka förebilder finns? Transammans presenterar resultat från en enkät för transpersoner i åldern 12-25 år.

Under augusti-september 2022 genomförde Transammans en digital enkät riktad till transpersoner/personer osäkra på sin könsidentitet i åldern 12-25 år. Enkäten besvarades av 279 personer.

Under denna föreläsning presenteras enkätens resultat för vad som får unga att må bra och tankar/erfarenheter när det gäller stöd från närstående. Föreläsningen tar även upp vilka förebilder unga har – och vilka förebilder och berättelser som saknas i såväl vardagen som i form av representation inom populärkultur, mediala berättelser och offentliga personer.

Enkäten är en del av Transammans projekt Starka Tillsammans, med syfte att främja psykisk hälsa hos unga transpersoner/personer som funderar kring sin könsidentitet. Föreläsningen vänder sig till alla som vill få mer kunskap om vad som är hälsofrämjande för unga transpersoner, vilka förebilder vi behöver vi bättre på att lyfta fram och hur närstående kan vara ett bra stöd.

FREDAG 4 AUGUSTI KLOCKAN 11:00–11:45

Plats: Pride House (C10, Plan 2)
Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, 118 60 Stockholm

Station/hållplats: T-Skanstull

Pris: Pride House: Kostnadsfritt

Tillgänglighet: Pride House är beläget på Clarion Stockholm som är en modern konferensanläggning med ramper, hissar och tillgängliga toaletter.

För de lokaler där fast hörslinga ej är installerad så finns portabel sådan att tillgå i begränsad mängd. Meddela volontärerna i lokalen i god tid om sådan önskas.

C10
: Hörslinga finns

Typ/kategori:Föreläsning/utbildning/information

Arrangör:Transammans

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV