Evenemang

Demonstration: Stoppa angiverilagen

9 OKTOBER, KL. 17.00, LUND

SD och regeringen planerar en angiverilag som urholkar demokratin, bryter mot mänskliga rättigheter och splittrar samhället. Därför demonstrerar vi på Stortorget i Lund den 9 oktober!

VARFÖR PROTESTERAR VI?

Regeringen förbereder en angiverilag, som tvingar offentligt anställda att anmäla papperslösa till Polisen, så att de ska kunna tvångsutvisas – ofta till förtryck, diktatur och livsfara.

Lärare tvingas ange sina elever, vårdpersonal sina patienter och socialsekreterare sina klienter. Om de vägrar riskerar de att dömas i domstol.

Ett samhälle med angiverilag är ett samhälle där utsatta människor av rädsla för att anges avstår från att söka vård eller gå i skolan. Där människor avhumaniseras, grupper ställs mot varandra och rädsla och misstänksamhet dominerar.

Därmed bryter angiverilagen mot Barnkonventionen, tystnadsplikten och grundläggande mänskliga rättigheter, då papperslösa i praktiken förvägras rätten till vård och skola.

Motståndet är stort. Fackförbund, forskare och offentliganställda protesterar. Tusentals lärare, läkare och sjuksköterskor har lovat att vägra följa lagen om den införs.

Denna demonstration samlar alla som vill protestera!
Vill din organisation vara medarrangör, eller har du frågor – maila till [email protected]

ORGANISATIONER SOM STÅR BAKOM:

Grön Ungdom Lund
Ensamkommandes förbund
Kommunal Skåne
Refugees Welcome Sverige
IFMSA Skåne
IM – individuell människohjälp
Håll ihop Sverige
FARR – flyktinggruppernas riksråd
SSU Lund
Fackförbundet ST
Interkultur i Lund
Ung Vänster Lund
Extinction Rebellion Lund

9 oktober, kl 17, Stortorget, Lund

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV