Evenemang

AW med forskare om Israel och Palestina

TORSDAG 26 OKTOBER, GÖTEBORG

Efter Hamas oväntade attack mot Israel tidigt på morgonen den 7 oktober står israeler och palestinier inför ett mardrömsscenario där civila på båda sidor riskerar att få betala priset för en situation som beskrivs som den allvarligaste på mycket länge.

Vad har hänt och vad ligger bakom den snabba upptrappningen? Vilka är de bakomliggande orsakerna? Hur kan situationen förklaras och förstås? Vilka konsekvenser kan kriget få för israeler, palestinier och de omkringliggande länderna? Finns det några chanser till fred?
Välkommen på after work med forskare!

MEDVERKANDE
Isabell Schierenbeck, professor I statsvetenskap, Göteborgs universitet samt gästprofessor vid Hebreiska universitetet i Jerusalem och affilierad forskare vid Centrum för Mellanösternstudier (CMES) vid Lunds universitet. Expert på israelisk inrikespolitik och Mellanösternpolitik.

Helena Lindholm, professor i freds- och utvecklingsforskning, Göteborgs universitet. Expert på Mellanöstern och Palestinakonflikten.

SAMTALSLEDARE
Mattias Hagberg, journalist och författare

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.
Dörrarna öppnar kl. 17.00.
Mat och bar.
After work med forskare arrangeras av Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet i samarbete med Pustervik.

Evenemang på Facebook.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV