Evenemang

Cinemafrica 25-års jubileum!

20-29 OKTOBER, STOCKHOLM

Årets festival hyllar den afrikanska kontinenten och diasporan med 25 berättelser, inte bara med film, utan även med musik, samtal och en avslutningsfest.

Detta firas med 25 olika filmer som visas mellan den 20-29 oktober. Livsöden, kärlek och familjerelation blandas i programmet som sätter berättandet i fokus och ger nya perspektiv på afrikanska kulturer. Det blir alltifrån Sverigepremiärer till publikfavoriter från det kvartssekel som gått. Dessutom får alla våra medlemmar 25 kr rabatt på alla visingar under festivalen detta jubileumsår.

Den 20 oktober inleds festivalen med en invigningskväll på Skandia i Stockholm. Där bjuder vi på ett fantastiskt program som består av film, samtal, framträdanden och där vi hyllar två ikoner inom afrosvensk kultur som möjliggjort för att nyansera de berättelser som rör den afrikanska diasporan, de är pionjärer inom film och kultur.

Den 28 oktober anordnas avslutningsfesten på Kollektivet Livet Bar & Scen/Stadsgårdsterminalen. På plats har vi amapiano-stjärnan Dj Karri exklusivt för oss och direkt från Sydafrika!, tillsammans med våra egna Mike Yangstar och Sister Justice. Det blir allt ifrån afrobeats, classics, afrofusion, till 90’ talets r’n’b, hiphop och soul hits. En jubileumsfest du inte får missa!

Se mer info och program här.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV