Prenumerera

Logga in

Nyheter

Årets Allbrightpris bekräftar trendbrott i näringslivet

Amanda Lundeteg, vd för Allbright.

Årets vinnare av Allbrightpriset är korad. Helena Hed, vd för PE Teknik & Arkitektur, tog emot utmärkelsen vid en prisceremoni. Ett långsiktigt arbete med mätbara mål kring mångfald och ett stort engagemang för hållbarhet och inkludering tog bolaget hela vägen till en förstaplats.   

Allbrightpriset delas årligen ut till det bolag som kan uppvisa ett vinnande koncept för jämställdhet, mångfald och inkludering.

Vinnaren av årets pris är PE Teknik & Arkitektur som kontinuerligt arbetar för ökad jämställdhet och mångfald.  

– Hållbarhet är en del av PEs affärsstrategi och vi har tagit stora kliv framåt vad gäller frågor kring mångfald, jämställdhet och inkludering, säger Helena Hed, vd PE Teknik & Arkitektur.   

Helena Hed, vd PE Teknik & Arkitektur. FOTO: Pressbild

– PE Teknik & Arkitektur och Helena Hed imponerar med ett långsiktigt engagemang. Strategin och målsättningarna sitter dessutom på plats för att skapa verklig förändring, säger Amanda Lundeteg, vd för Allbright.  
  
När Helena Hed klev in som vd 2020 hade PE Teknik & Arkitektur flera utmaningar framför sig. Som en del av förändringsresan satsade bolaget på hållbarhet och att förbättra arbetsmiljön på bolaget. PE Teknik & Arkitektur arbetar nu bland annat med att sätta mål och mätmetoder för ökad mångfald och jämställdhet, och har dessutom höjt medarbetarnöjdheten. Samtidigt finns en ödmjukhet och även stark drivkraft för att bli ännu bättre.   
  
– Vi vet att mångfald och inkludering är avgörande för att vi ska kunna nå våra mål och vara en attraktiv arbetsgivare som lockar de bästa talangerna. Genom att erbjuda våra kunder experter med olika bakgrunder, perspektiv och kompetenser blir vi en mer komplett rådgivare i de cirka 13 000 uppdrag vi varje år hjälper våra över 4 000 kunder med. I förlängningen skapar det även mer nytta för samhället i stort, säger Helena Hed.  
  
Stora bolag har historiskt varit bäst på jämställdhet vilket brukar avspegla sig bland finalisterna till Allbrightpriset. I år är det istället de små- och medelstora bolag som tar över stafettpinnen.  
  
– Det är ett trendbrott som sker och de mindre bolagen går om storbolagen när det kommer till jämställdhet. Vi kunde se det redan i årets Allbrightrapport, där småbolagen gick om storbolagen. De små bolagen hade högst andel kvinnor inom ledningsgrupperna och 18 procent vd-kvinnor, säger Amanda Lundeteg, vd för Allbright.    
  
Om priset: Allbrightpriset delas varje år ut till börsens mest jämställda bolag. Stiftelsen Allbright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner inom näringslivet. 

RELATERADE TEXTER:
2023-07-07 ⎮ Uteslutande vita män i svenska bolagsstyrelser2022-11-22
2022-11-22 ⎮ Dörren stängd för chefskvinnor

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV